Nissa og Elisabeth

Dette skriver Pressen

Om Julemorgen:

Terningkast 6- Julemorgen-CD'en oppfyller et av julens viktigste mål: å spre glede!Det er en CD for hele familien - rett og slett til å bli i godt humør av. Bedre kan det ikke bli!
Øyvind Woie. Vårt Land (Terningkast 6)

Terningkast 5- Konseptet (…) er både originalt og meget vellykket. Tekstene (…) er preget av både humor og stor oppfinnsomhet. Nissas fengende tonefølge (…) er også imponerende variert.
Øyvind Rønning, Dagbladet (Terningkast 5)

Terningkast 5- Selve konseptet er like enkelt som genialt, ettersom det er barn i alderen fra ni til tretten som selv har skrevet tekstene. Dermed settes juleforventningene i det rette perspektivet. «Julemorgen» inneholder masse humor, litt ettertanke, originale innfallsvinkler og friske julerytmer. Kan vi ikke bare si det slik at fra nå er det barna som fikser julemusikken.
Kjetil Wold, Stavanger Aftenblad (Terningkast 5)

Om Casta la Vista:

- Julemorgen har i to år arrangert en sangtekst-konkurranse, hvor dikteglade barn har sendt inn forslag til tekster. Nissa Nyberget har satt musikk til, og simsalabim, Casta la Vista!
Melodiene gir assosiasjoner til eventyr, operetter og musikaler. Noe også Elisabeth Lindlands stemme bidrar til. Tekstene er morsomme og utrolig oppfinnsomme. Casta la Vista! gjengir den lystige stemningen som har vært i studio og tar oss med, noe heseblesende til tider, til en verden av eventyrfantasi og rare dyr.
Anette Torjussen, Stavanger Aftenblad

Terningkast 5- Det er lenge mellom hver gang barn blir tatt så seriøst som på de to utgivelsene til Nissa Nyberget og Elisabeth Lindland. Det begynte med cd-en fra NRK1s «Julemorgen» (1999), og nå er oppfølgeren her med dyresanger og «eventyrfantasisanger».
Pianist Nissa Nyberget har laget melodiene, arrangert og produsert og samlet et imponerende knippe musikere (hvorav flere er gjengangere på Nissas etter hvert så berømte Josefine-jam) - fra gitarist Georg «Jojje» Wadenius, trommis Totto Hansen og bassist Ole Marius Melhuus til korist Anita Skorgan og ei blåserekke som gir sangene et fint løft. Plata avsluttes med at Julie Kleive synger sin egen «Sang om framtida».
En akkurat passe barnslig cd, og hundre prosent på alvor!
Øyvind Rønning, Dagbladet (Terningkast 5)

Om Soria Moria:

Terningkast 5- Ny knall-cd fra NRK! Man blir rett og slett stupende imponert over hva barn klarer å få til. Her har unger fra åtte til 15 år skrevet tekster til Nissa Nybergets musikk. Og kreativiteten og det fine tekstlige innholdet på denne plata er bent ut morsomt å registrere. «Soria Moria» er en superfresk samling med 26 sanger, som inneholder vinnerne av sangtekstkonkurransen i «Julemorgen» fra 2002 og 2003. Det hele er briljant, med morsomme og underfundige betraktninger rundt temaene reiser og magi.
Man skal også berømme de to gledes-sprederne Elisabeth og Nissa. Deres bidrag, med humør og musikalsk dyktighet hever plata enda litt til. På plata har de med seg de fem barna fra Julemorgen-sendingene.
Så skal du på bilferie med ungene i sommer - så anbefales et innkjøp av denne plata.
Trond Erikson, Smaalenenes avis (Terningkast 5)

- Nok en utgivelse basert på en av statskanalens populære barne-tv-serier. På «Soria Moria» har barn fra hele landet skrevet tekstene - og tekstene er overraskende gode. De gir dessuten et fascinerende innblikk i hva barn i alderen 10-15 er opptatt av. «Soria Moria» er mye musikk for pengene: 26 sanger.
Programlederne Elisabeth Lindland og Nissa Nyberget synger alle sangene og får også hjelp av et kor bestående av fire barn. Alle melodiene er komponert av Nyberget, som viser evne til å fange atmosfæren i hver enkelt tekst.
Stavanger Aftenblad

Om Shuba Duba:

- Midt på sommeren slippes "Julemorgen 2004's" unge tekstforfattere løs på cd sammen med Nissa Nybergets musikk. Og igjen er det en positiv overskudds-cd som presenteres av Nissa, Elisabeth Lindland og de fem barnesolistene Julie, Emilie, Catharina, Petter og Ole Martin. Nok en gang er det bare å registrere at man blir litt "forelsket" i Elisabeths lyse og "barnlige" stemme. Den passer egentlig som "hånd-i-hanske" til denne type produksjoner.
Trond Erikson, Smaalenene Avis

Om Konsertene :

- Salen var stappfull da Lindland og Nissa Nyberget – duoen bak NRKs «Julemorgen» – inntok podiet med et stort forråd av kjente barnesanger på Quality Hotell i Sarpsborg.
Anført av «Dyrene i Afrika,» sangen om en giftesyk fuglefrøken og leting etter pappa-bavianer i salen, var det helt opplagt at tempo ikke ville være noen mangelvare.
Fredrikstad Blad >>Les hele saken

- Forsvarets Musikkorps både danset og rocket sammen med Nissa og Elisabeth fra «Julemorgen». – Det var kjempebra, sier Vilde (9) og Rosy Arnesen (6) fra Sotra, som står i kø for autografer etterpå. – Hva var best? – Marsipangrisen, mener Vilde. Programlederne koste seg like mye som barna. – Det er så stas at jeg har nesten ikke ord, fortsetter Nissa.
Bergensavisen >>Les hele saken

- Barna i Sakibaju syntes at det var litt rart å synge sammen med Nissa og Elisabeth fra NRKs "Julemorgen". Men det kunne ingen høre. Da publikum hadde fått demonstrert at trommeslagere har en bryter bakpå ryggen, og fått ønske om et godt nyttår med på veien, var konserten ferdig. Da takket de mellom 100 og 150 tilhørerne med en lang applaus. Og Sakibaju hadde god grunn til å være fornøyde.
"Det gikk ganske bra. Og konserten var over veldig fort," mener Othelie. Dirigent Amalie Ree Harangen bruker større ord:
"Knallfornøyd! Jeg er bare et stort smil."
Sandefjord Blad >>Les hele saken


Pressebilder


Pressebilde7
Foto:Ole Walter Jacobsen
Last ned (3,6Mb)
Pressebilde2
Foto: Ellen Uglestad
Last ned (3,5Mb)
Pressebilde3
Foto: Ellen Uglestad
Last ned (3,4Mb)
Pressebilde 4
Foto: Ellen Uglestad
Last ned (2,8Mb)
Pressebilde5
Foto: Ellen Uglestad
Last ned (4Mb)
Pressebilde6
Foto: Ellen Uglestad
Last ned (3,1Mb)
Pressebilde 1
Foto: Ellen Uglestad
Last ned (3,8Mb)